Datum: 10-08-2018

Op zaterdag 15 september organiseert Harmonie Union het 5 jaarlijkse evenement de Taptoe.

Al veertig jaar lang organiseert Harmonie Union één keer in de vijf jaar een taptoe op het Kerkplein van Nuland. De voorbereidingen voor de achtste editie zijn inmiddels in volle gang.

Dit keer belooft het op zaterdagavond 15 september weer een indrukwekkend spektakel te worden. Op deze avond krijgt het publiek een verrassend programma aangeboden met deelname van Showkorps de Bazuin uit Leerdam, Gemert Firebrigade Pipes & Drums, Showkorps Exempel uit Empel en Jong Exempel uit Empel. Tot slot treedt ook Harmonie Union op met haar orkest, slagwerkgroep en met de majorettes, die voor de gelegenheid samen met de majorettes van Fanfare WIK uit Geffen een spetterende show zullen neerzetten. Leden van het gilde St. Antonius Abt zullen de harmonie ondersteunen bij de organisatie van deze veelbelovende avond.

Met de bezoekende korpsen wordt het publiek korpsen voorgeschoteld die zich kunnen meten met de absolute wereldtop getuige hun uitmuntende presentaties tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Tijdens het laatste concours in 2017 hebben daar de showkorpsen de Bazuin en Exempel beiden een eerste plaats behaald. Harmonie Union verwacht dan ook een bijzonder mooie voorstelling van deze verenigingen. Zelf zal zij hieraan bijdrage door onder andere een bijzondere samenwerking met de Gemert Firebrigade Pipes & Drums. Samen met de pipers (doedelzakspelers) zal Harmonie Union het nummer ‘Highland Cathedral’ met typisch Schotse invloeden ten gehore

gaan brengen.

De deelnemende verenigingen zullen vanuit diverse hoeken van Nuland hun opwachting maken. Tijdens het voorprogramma dat om 20.15 uur van start gaat, marcheren zij allen richting het Kerkplein om zich daar één voor één te presenteren. Daarna zal om 21.00 uur de Taptoe van start gaan met het herkenbare Taptoesignaal.

Voor bezoekers zijn er rondom het Kerkplein zowel staanplaatsen als zitplaatsen op de tribune. Voor een zitplaats is het verstandig van te voren een kaartje te kopen. Deze kosten €15,- per stuk en kunnen via de website of bij Albert Heijn Nuland gekocht worden. De entree voor de staanplaatsen is €3,- en hiervoor hoeven vooraf geen kaarten gekocht te worden. Dit kan ter plekke.

Zoals trouwe bezoekers van Union gewend zijn, zal er weer sprake zijn van een perfecte organisatie met voldoende tribunes, een mooie lichtshow en een boeiend programma met als stralend middelpunt de Nulandse parochiekerk. Wij hopen u dan ook te zien op zaterdagavond 15 september, om 20.00 uur op het Kerkplein.

Jubilarissenconcert 2018 Jubilarissenconcert 2018

Terugblik op jubilarissenconcert

Afgelopen vrijdag 26 oktober werden 7 van de 8 jubilarissen gehuldigd.

Ook was er een prachtig 'bijzonder moment'.

Trined

Ken jij de verengingsactie van Trined?