Datum: 20-05-2017

Op vrijdag 12 mei heeft Harmonie Union haar jubilarissen gehuldigd.

Jolanda van Aggelen, Nico Bijveld,Henk Krijnen en Co van Leeuwen van harte gefeliciteerd.

De concert commissie had wat kleine wijzigingen aangebracht in de opzet van het lente concert. Alle groepen van Union lieten van zich horen en zien! Het was een feestelijke avond waarbij 4 jubilarissen in het zonnetje werden gezet.

Jolanda van Aggelen

Om eerlijk te zijn is ze al 26 jaar lid van de vereniging. Helaas konden we haar jubileum afgelopen jaar niet vieren i.v.m. vakanties en andere verplichtingen. Maar 26 jaar geleden ben je gestart als klein meisje bij de majorettes. In het begin mocht je de mascotte vast houden en daarna door zelf mee te doen tijdens de serenades. Als je 26 jaar lid bent van de majorettes, mag je spreken van een erg trouw lid. Inmiddels dans je zelf wel niet meer mee maar geef je samen met Anne les aan de kleinste majorettes en ondersteun en help je ook bij de middengroep en de oudsten. Of het nu om serenades gaat, of om concerten van de harmonie maar ook natuurlijk als supporter van jouw cluppie meiden tijdens de majorettes wedstrijden. Je helpt mee met de make up en de haren op wedstrijddagen, je moedigt ze aan en je stelt ze op d’r gemak als het nodig is. Kortom gewoon een goed voorbeeld van een betrouwbaar lid, waar je als vereniging trots op kunt zijn.

Nico Bijveld

Sinds 1977 lid van de Brabantse Muziekbond. Dus 40 jaar lid. Je bent begonnen in Rosmalen bij harmonie St. Cecilia. In 1986 heb je de transfer gemaakt naar Harmonie Union en ben je een vast herkenbaar gezicht als hoofd van de harmonie, als we door Nuland marcheren. Als tambour-maître ben je verantwoordelijk voor de presentatie van de harmonie bij serenades en aubades maar ook bijv. tijdens taptoe welke we eens in de 5 jaar organiseren.
Jij was als eerste persoon die zich aanmeldde voor het bestuur vorig jaar tijdens de speciale ledenvergadering. Je hebt de taak van penningmeester op je genomen.En dat is zeker niet de gemakkelijkste functie binnen het bestuur. Je kijkt en luister kritisch mee en laat als het nodig is zeker je stem gelden. Nico je bent met recht het boegbeeld en visitekaartje van onze vereniging.

Henk Krijnen

40 jaar bij de Harmonie, maar waarom in Nuland? In 1977 begonnen op Alt-sax met les van Willem van Grinsven. Hij was ook degene die je aangezet heeft om muziek te gaan maken, bij de harmonie waar hij dirigent was...Union.
Ook heb je ervoor gezorgd, dat je kinderen ook een muziekinstrument gingen bespelen, Edwin op Hoorn en Mike op alt sax.
Omdat je bij de harmonie zat, ben je ook lid geworden van  de Woaterblaozers. Vele carnavalsfeesten heb je meegespeeld op tenorsax. Muziek maken met een pilsje en heel veel plezier.

Inmiddels is de familie Krijnen stevig vertegenwoordigt, maar liefst 7 leden (Merel, Anne, Bart, Koen, Mike, Edwin en jijzelf. Dit mag je ook als jouw verdienste zien. Je vindt het maar al te leuk om te zien dat je kleinkinderen muziek aan het maken zijn. Steevast hoor je bij het publiek als ze weer een optreden hebben.

Co van Leeuwen

Met Co van Leeuwen hebben wij vandaag een gouden jubilaris in ons midden. Al van kinds af aan maakt Co muziek. Dit kan ook niet anders met zo’n muzikale familie als die van Co. In Nuland kennen wij Co al jaren als degene die achter in het orkest op de bas voor het fundament zorgt. Na een aantal jaar op de bariton heeft hij al snel de overstap gemaakt naar de bas. Verder kennen wij Co als een lid dat zich al jaren inzet voor de vereniging. En van 2007 tot 2016 is Co bestuurslid geweest voor onze harmonie. Hij was aanspreekpunt voor het orkest en coördinator van de muziekcommissie, daarnaast zorgde hij ook voor alle communicatie met de pers, onze website en voor digitalisering van onze muziekarchieven. Inmiddels heeft hij het bestuursstokje overgedragen en richt hij zich weer volledig op de bas. In Nuland heeft Co de traditie voortgezet en zijn muzikaliteit doorgegeven aan de volgende generatie

Namens heel harmonie Union en de Brabantse Muziekbond feliciteren we de jubilarissen. We wensen iedereen nog vele muzikale hoogtepunten toe en hopen nog vele jaren van jullie inzet gebruik te kunnen maken.

Klik hier voor de foto´s van dit concert.